Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-08@08:36:54 GMT

بازار صنعت تابلو برق اشباع است

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۷۴۷۹۶

رئیس انجمن سازندگان تابلوهای برق ایران با بیان اینکه صنعت تابلو برق یک صنعت اشباع است و واردات ایجاد مشکل می کند گفت:انتظار داریم که دولت در قراردادها چه بصورت فاینانس و چه بصورت سرمایه ­گذاری خارجی تابلو برق به عنوان یک محصول وارد نکند.
سید علی کهفی قانع که چندی قبل در گفت و گو با خبرنگار فارس در خصوص واگذاری تولید تابلوهای برق در قرارداد بیدبلند به شرکت تحت لیسانس آلمان انتقاداتی را مطرح کرده بود در این باره اظهار داشت: دو نوع تولید تابلو برق در کشور حاکم است،یک گروه شرکت­هایی هستند که خودشان طراحی می­‌کنند و با توجه به دانش خود تابلو برق تولید می­‌کنند،تایپ تست بین­ المللی اخذ و این تابلو را به نام برند خود ثبت می ­کنند و شروع به فروش این تابلو با نام خود می­ کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: گروه دوم نیز شرکت­های تولید کننده‌ای هستند که با شرکت­های معتبر جهانی وارد قرارداد شده و طبق آموزشهای آن­ها و علم و دانش آن­ها ، کار ساخت تابلو را انجام می­‌دهند و ما این نوع تولید را ، تولید تحت لیسانس می­نامیم.
قانع خاطر نشان کرد:هر دو گروه جزو اعضای انجمن ما هستند، در سطح بسیار بالایی کار تولید تابلو برق را انجام می­‌دهند و مورد حمایت ما هستند، اما شرکت­هائی که تابلو برق با تایپ تست تولید می­‌کنند به دلیل وابستگی کمتر به خارج و بیشترین استفاده از منابع انسانی داخلی مورد حمایت بیشتر و تشویق انجمن واقع می­‌شوند.
رئیس انجمن صنفی کارفرمایی تابلوهای برق ایران اضافه کرد:در این نوع تولید تابلو برق، وابستگی به خارج از کشور وجود ندارد و تقریباً تمام عوامل و تجهیزات و همچنین تکنولوژی ساخت از لحظه طراحی تا لحظه­ فروش در داخل کشور برنامه ریزی ، طراحی و تولید می­شود و تائیدیه های بین ­المللی را نیز دارد .
وی با اشاره به اینکه این نوع تابلوها عموماً در شرایط مختلف اعم از تحریم و یا مشکل در مراودات بین ­المللی یا هر شکل دیگر می توانند منافع ملی را تامین کنند، اظهار داشت: اما برای تابلوهایی که تحت لیسانس شرکت­های خارجی تولید می‌شوند طبیعتاً وابستگی­‌هایی وجود دارد که ممکن است در بزنگاه­های سیاسی تلاش و روال معمول تولید آن­ها با مشکل مواجه شود.
قانع ادامه داد:در حقیقت تاکید ما بر تولید نوع اول تابلوها است و از شرکت­ها می‌­خواهیم آن­هایی که قادر هستند و امکانات فنی و دفتر مهندسی قوی دارند وارد این کار شوند. تابلوهای برق را با توجه به نیازهای داخلی کشور طراحی و به مرحله تولید برسانند و احیاناً به بازارهای صادراتی که مد نظرشان است صادر کنند.
*تاکید ما عدم واردات تابلو برق به کشور است
رئیس انجمن صنفی کارفرمایی تابلوهای برق ایران تصریح کرد: آنچه که مورد اعتراض جدی انجمن است این است که هیچ نوع تابلویی از خارج کشور وارد نشود. چون تابلوسازانی که در ایران فعال هستند توان پاسخگویی به پروژه‌­های داخلی را دارند، نمونه آن ارائه آمار 40 میلیارد دلاری سرمایه ­گذاری خارجی در این زمان است که در آینده نزدیک هم شاهد سرمایه­ گذاری 35 میلیارد دلاری خواهیم بود.
*سرمایه ­گذاری 40 میلیاردی هیچ حرکتی در صنعت تابلوهای برق کشور ایجاد نکرد
قانع ادامه داد:در حقیقت ما به این اعتراض داریم که سرمایه ­گذاری 40 میلیارد دلاری انجام شده در کشور هیچ حرکتی در صنعت تابلوهای برق کشور ایجاد نکرده است. علی­ الاصول این مبلغ باید حجم بسیار بزرگی از کار صنعتی را به داخل وارد کرده باشد.
وی افزود:با توجه به توانایی که صنعت تابلو برق دارد انتظار داریم که دولت در قراردادهای اینچنینی چه بصورت فاینانس و چه بصورت سرمایه ­گذاری خارجی تابلو برق به عنوان یک محصول وارد نکند زیرا ما در حد صدور تکنولوژی هستیم و درخواست می­‌کنیم که به هیچ عنوان زیر بار این عنوان قرار نگیرد که تابلو برق را از خارج وارد کند.
رئیس انجمن سازندگان تابلوهای برق خاطر نشان کرد:آنچه که مورد اعتراض ما است این است که به عنوان مثال در پروژه "بید بلند" هم آن چه دقیقاً مورد بحث واقع شده همین مطلب بوده که نوعاً تابلوهایی به صورت تایپ تست در داخل کشور ساخته می‌­شود از مناقصه حذف شده و مناقصه فقط با شرکت­های لایسنس دار برگزار کرده ­اند که این مورد اعتراض است که چرا تابلو سازهای با ساخت داخل و تایپ تست به مناقصه دعوت نشده ­اند.
قانع تاکید کرد:به هیچ عنوان نباید تفاوتی بین این شرکت­ها لحاظ شود ، حتی اگر قرار است تفاوت و ارجحیتی قرار گیرد باید این تفاوت به سمت شرکت­هایی که دارای تایپ تست هستند سوق داده شوند، چون آ­ن­ها با حداکثر توانمندی داخلی تولید و عرضه می­‌شوند نه تابلوهایی که قسمت زیادی از آن به خارج از کشور وابسته است.
وی با اشاره به مصاحبه چندی قبل خود در خبرگزاری فارس ادامه داد: آنچه مطرح بوده این مبحث است نه اینکه ما اعتراض به شرکتی کنیم که چرا به یک شرکت دارای لیسانس کار داده شده است، آن شرکت هم عضو انجمن ما است و آن­ها هم می‌­توانند در مناقصات شرکت کنند و ایضاً شرکت­های دارای تایپ تست ، مد نظر ما این است که از تمام ظرفیت موجود در کشور در مناقصات استفاده شود.
رئیس انجمن صنفی کارفرمایی تابلوهای برق ایران خاطر نشان کرد:شرکت مذکور و شریک خارجی آن معترض شده است که ما در دوره ­های قبل تحریم همیشه در صحنه بوده و کماکان در بازار ایران با رعایت قوانین داخلی و بین ­المللی خواهیم بود. این برای ما مایه خوشحالی است و همین جا از حسن نیت این شریک خارجی استقبال هم می‌­کنیم و رعایت کامل قوانین مناقصات را برای واگذاری کار از تمامی جریان پروژ­ه ها خواستار هستیم.
وی ادامه داد:ما از دولت و سرمایه­ گذاران داخلی و خارجی تقاضا داریم در پروژه ­هایی که بصورت فاینانس و یا سرمایه گذاری برگزار و منعقد می­ شود قطعاً تابلو برق جزو مواردی باشد که از داخل تهیه شود.
*صنعت تابلو برق صنعت اشباع است و واردات تابلو به هر صورت و هر شکل باعث ایجاد مشکل در این بخش خواهد شد
قانع تصریح کرد:صنعت تابلو برق صنعت اشباع است و ظرفیت آن­ها خیلی بیشتر از مصرف داخل است و در حقیقت واردات تابلو به هر صورت و هر شکل باعث ایجاد مشکل در این بخش خواهد شد، از طرف دیگر هم شرکت­های ما در سطح بالای جهانی کار می­کنند و تولید دارند.
به گفته وی، صنعت تابلو برق داخلی به آن نقطه از داستان صنعت رسیده است که توانمند در صادرات تکنولوژی هستیم و در چنین شرایطی هیچ دلیلی برای واردات چه بصورت فاینانس و چه بصورت سرمایه­ گذاری نداریم.
پسندیدم 0

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۷۴۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه

محمد بهمن مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه گفت : پیوستن شرکت‌های کرمانشاهی به بازار بورس کشور، یک فرآیند چندین مرحله‌ای و چندین ساله است که با پیگیری‌های استاندار، معاون اقتصادی استاندار و مدیران دستگاه‌های اقتصادی استان برای استان کرمانشاه به یک فرآیند با بازده زمانی کوتاه تبدیل شد و توانستیم با بازار سرمایه ارتباط برقرار کنیم چرا که طی ۱۵ سال گذشته هیچ شرکتی در سازمان بورس پذیرش نشده است.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه عنوان کرد: با پیگیری‌های انجام شده در سال ۱۴۰۲، شرکت ذوب آهن بیستون به عنوان اولین شرکت بخش خصوصی در سازمان بورس مورد پذیرش، درج نماد و معارفه قرار گرفت و تنها عرضه این شرکت باقی‌مانده که ان‌شاءالله با ارائه مجوز عرضه سهام از سازمان بورس، عرضه این سهام آغاز خواهد شد.

بهمن با اشاره به ورود شرکت‌های دانش‌بنیان کرمانشاه در بازار بورس، اذعان کرد: در استان کرمانشاه یک شرکت دانش‌بنیان برای بازار بورس پذیرش شده که در حال طی مراحل درج نماد هستیم و این شرکت هم در فصل بهار عرضه خواهد شد؛ در آخرین روز‌های سال گذشته، پذیرش شرکت مانیزان در سازمان بورس صورت گرفت که از طرف سازمان این شرکت پذیرش شد و اکنون در حال رفع شروطی هستیم که فروش اوراق بهادار تهران برای این شرکت در نظر گرفته شده و پس از رفع این شروط، نماد آن درج و عرضه خواهد شد.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه ابراز کرد: اتفاق خوب دیگری که برای استان کرمانشاه و کشور در سال ۱۴۰۲ افتاد، این بود که اولین سهام پروژه کشور در بازار سرمایه‌گذاران حرفه‌ای پذیره‌نویسی شد و این بازار برای پذیره نویسی شرکت بیواتانول کرمانشاه یا همان سوخت سبز زاگرس ایجاد شد و مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان برای پذیره‌نویسی آن انجام شده است.

بهمن از پیگیری شرکت‌های بیشتر برای ورود به بازار بورس خبر داد و گفت: به دنبال این هستیم که در سال جاری تعداد شرکت‌های مشمول بورس شده را در بازار بورس افزایش دهیم و در این راستا در حال مذاکره و بررسی شرایط دو عدد از شرکت‌های استان برای پذیرش در بازار بورس هستیم؛ علاوه بر این یک شرکت‌پروژه دیگر را هم پیگیری می‌کنیم تا پذیره‌نویسی آن در سرمایه‌گذاری حرفه‌ای انجام شود.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه در رابطه با تأثیر حضور شرکت‌ها در بازار بورس خاطرنشان کرد: یکی از منابعی که معمولاً واحد‌های صنعتی و تولیدی برای گسترش فعالیت و افزایش ظرفیت تولیداتشان استفاده می‌کنند تسهیلات بانکی است، لذا با توجه به اینکه در سال‌های اخیر تسهیلات بانکی محدود شده، شرکت‌ها می‌توانند با پذیرش سهام خود در بازار سرمایه و عرضه، تأمین مالی مورد نیاز خود را از بازار بورس انجام دهند و از مابقی مشوق‌های بازار سرمایه به نفع خودشان استفاده کنند.

وی با اشاره به مهم‌ترین تأثیر حضور شرکت‌ها در بازار بورس بیان کرد: بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مسئله با توجه به حضور شرکت‌ها در بازار بورس و سرمایه‌گذاری، تأمین مالی لازم است که به راحتی انجام می‌گیرد و دیگر نیازی به تسهیلات ندارند و حتی با این امتیاز می‌توانند پروژه‌های جدیدی اجرا کرده و در فاز توسعه شرکت مشکل نداشته باشند.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه در مورد آمار شرکت‌های بورسی کرمانشاه اذعان کرد: با وجود سه شرکت و سهام پروژه‌ای که در سال ۱۴۰۲ اضافه شد، تعداد شرکت‌های بورسی استان کرمانشاه از سه به هفت شرکت افزایش پیدا کرد و دو شرکت دیگر نیز در بازار فرابورس داریم که جمعا تعداد شرکت‌ها پروژه‌های استان در بورس و فرابورس از ۵ مورد به ۹ مورد افزایش پیدا کرد است.

بهمن با اشاره به میزان معاملات استان کرمانشاه بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ ارزش معاملاتی که توسط مردم استان کرمانشاه صورت گرفته است حدودا ۵ هزار میلیارد تومان بوده که از این مبلغ ۶۰ درصد فروش سهام و ۴۰ درصد خرید سهام بوده است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • جنجال جدید شهرداری تهران درباره واردات اتوبوس
  • بیلبورد‌های شهرداری تهران در حمایت از خرید اتوبوس از چین
  • چگونه می‌توان زنجیره ارزش پتروشیمی را توسعه داد؟
  • بزرگترین هنرستان جوار صنعت کشور در استان مرکزی ایجاد شده است
  • آغاز مذاکرات صادرات دانش قطعه‌سازی به چهار کشور
  • فولاد مبارکه؛ دارنده کامل‌ترین زنجیره تولید ورق‌های فولادی
  • سرمایه‌گذاری ۹۷۹ میلیارد تومانی‌ در صنعت برق خراسان جنوبی
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی